Az Eufória évei 1988-1990

A honlapon található fényképek 2011-ben megjelentek Az eufória évei című kötetben, amelyet Nagy Piroska szerkesztett és a Kieselbach Galéria adott ki. A kötetet a szerkesztő és Rainer M. János írásai vezetik be, és Kieselbach Tamás visszaemlékezése zárja le. A képsorozatokat az eseményeket bemutató leírások vezetik be. A felvételeket a képeken látható személyek visszaemlékezései kísérik. A könyv végén két függelék található: az egyik a szereplők életrajzát tartalmazza, a másik a rendszerváltás idején működő pártokat és szervezeteket ismerteti.  

 kattints az ikonra a könyv magyarországi megrendeléséhez

Részlet a bevezetőből

"Ennek a könyvnek a története két fényképpel kezdődik. Az egyiken Édesapám és családja látható Bécsben, 1956 novemberében, menekülés közben. Mindenki a kamerába néz, Édesapám kivételével. Ő kinéz a képből, mintha ott se lenne. Nem is akart ott lenni. Szeptemberben Nyíregyházáról egy kis baranyai bányászfaluba, Erdősmecskére, helyezték volt mint kezdő tanító. A Forradalom kitörésekor a Mecskeiek megválasztották a Forradalmi Tanács elnökévé. Gondolom talán azért, mert ő volt a faluban az egyetlen értelmiségi, és talán egy kicsit azért is, mert jobbnak látták olyat választani erre a posztra, aki máshova való; ha valami baj lenne belőle, ne közölük valót vigyenek el. A Forradalom leverése utáni napokban a szomszéd faluból telefont kapott, hogy ÁVÓs dzsipp indult érte. Mennie kellett."

A kötetben a következő szerzők írásai szerepelnek:

Deutsch Tamás, Donáth László, Fodor Gábor, Haraszti Miklós, Hegedűs István, Hodosán Róza, Horn Gábor, Jánosi Katalin, Kis János, Kósa Ferenc, Kőszeg Ferenc, Lovas Zoltán, Maléter Pálné Gyenes Judit, Mécs Imre, Molnár Péter, Nagy Károly, Orbán Viktor, Pálinkás Szűts Róbert, Mark Palmer, Pesty László, Philipp Tibor, Rainer János, Rajk László, Rockenbauer Zoli, Sólyom László, Szelényi Zsuzsanna, Szilágyi Júlia, Szilágyi Sándor, Tirts Tamás, Tamás Gáspár Miklós, Wachsler Tamás